Jdi na obsah Jdi na menu
 


Katecheze Dobrého Pastýře

V případě zájmu budu mít možnost zajistit v Kostelci nad Labem pro děti navštěvující 1.-5. třídu ZŠ katechetický program Já jsem Dobrý Pastýř, který je zaměřený na základní jádro křesťanské víry (kérygma) a liturgickou výchovu, a pracuje s dětmi v souladu s praxí Marie Montessori. Více o programu Já jsem Dobrý Pastýř

Jde o  program, který vytvořily autorky Sofie Cavalletti a Gianna Gobbi pro děti z 1. stupně základních škol. Je popsán v pětidílné publikaci Cavalletti, Gobbi. Io sono il buon Pastore. Editrice Tau sas, 2006. Pro děti je určen soubor pěti stejnojmenných pracovních knih.

Kromě tohoto programu se lze setkat s programem Katecheze Dobrého Pastýře stupeň I (3-6 let) a II (6-9 let), který se vyučuje v atriu (speciálně vybavené učebně dřevěnými pomůckami). To pro pětiletý program Já jsem Dobrý pastýř neplatí, je uzpůsoben k výuce ve školní třídě, klubovně, místnosti na faře, atd., a používá jen některé pomůcky z atria.

Úlohou lektorky je být průvodkyní dětem, nechává prostor a podněty pro vlastní přemýšlení nad otázkami a samostatné práci v kurzu. Jsem studentkou 2. ročníku Bc. studia Teologie online na CMTF UP a absolventkou kurzu Já jsem Dobrý Pastýř konaného v září 2021 až v lednu 2022 také na CMTF UP. Více o kurzu

V jakém stádiu je realizace této výuky?

  • shánění učebny
  • výroba dřevěných pomůcek
  • nábor dětí (1-2. třída)
  • plán realizace prvního ročníku programu od 10/2023 (v soukromí dvojice/trojice možnost i od 10/2022, neváhejte se ozvat)

Tabulka s přehledem rozvržení témat do jednotlivých let a podrobný rozpis jednotlivých témat

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář